歴史館

Japan förklarat ur ett historiskt perspektiv

Japanska internet meme

Lämna en kommentar

Dagens inlägg avviker från de sedvanliga genom att titta på ett modernt fenomen och kanske lite på hur det avviker från motsvarande i västvärlden. Nämligen bilder på internet. Vi är nog många som önskar oss att selfiefenomenet borde dö sotdöden snarast. Men i den Trumpifierade narcissistvärlden skall vi nog inte räkna med det än på ett tag så istället vill bloggen peka på några av de kreativa alternativ som uppstått i Japan.

Makanko sappo

De som eventuellt läser Dragon Ball vet hur Piccolo använder sin ki som kinetisk energi och skickar iväg folk. Här några exempel.

Från denna typ av bild har det sedan utvecklats alternativ som dessa.

Shanai yopparai salaryman

Betyder ungefär ”fyllehund på tåget” och handlar om tjänstemän på sista tåget hem som tagit sig några fler glas än de borde och eftersom alla numera har kameror med sig hela tiden så hamnar de också på internet.

Kabe don

Ordagrant ”väggdunk” och det är det senaste i raggningsteknik bland unga japanska män. De närmar sig flickan tills hon drar sig mot en vägg och inte kan komma någon vart. Då slår de handflatan hårt i väggen för att få hennes uppmärksamhet och säger något i stil med: ”Det finns ju ingen rimlig anledning till att jag skulle gilla dig. Varför blir jag då yr i huvudet när jag ser dig? Svara på det!”. Den till vänster kallas ashi gyaku kabe don.

Naturligtvis hittar de en mer extrem version av detta fenomen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.