歴史館

Japan förklarat ur ett historiskt perspektiv

”Vägen till Shogun” ny bok om Japans historia

8 kommentarer

Bloggen har tidigare skrivit om böcker som kan tänkas intressera den som är nyfiken på Japans historia. Dagens moderna bokläsare läser allt mer digitala alster, smartphones är stora som en mindre pocketbok och skärmupplösningen är fenomenal. Det gör det allt mer tilltalande för den som exempelvis pendlar med kommunala färdmedel att stoppa ned böcker i sin telefon eller surfplatta, med stort lagringsutrymme och om inte så via molnet är det fullt möjligt att stoppa ett mindre bibliotek i bakfickan. För den som läser engelska böcker är Amazons Kindle app ett måste.

Nu har det för just Kindle släppts en bok på svenska om Japans historia. Den heter ”Vägen till Shogun; Japans enande under samurajerna på 1500-talet” och kan köpas här. Men den verkar finnas tillgänglig på alla Amazons Kindle butiker, priset verkar motsvara strax under 60 kronor men kan naturligtvis variera med valutaskiftningar. Boken är författad av Taro Tsurugaya, förvisso har bloggen stött på någon enstaka otymplig konstruktion som påminner om japansk satsuppbyggnad, men på det hela taget flyter språket obehindrat vilket får bloggen anta att den faktiskt är författad på svenska.

Ny bok om sengoku perioden

Ny bok om sengoku perioden

Som titeln anger är det händelseutvecklingen under Sengoku perioden fram till Tokugawa Ieyasus maktövertagande som beskrivs. Här får vi levande porträtt av främst Oda Nobunaga, Toyotomi Hideyoshi och Tokugawa Ieyasu, men också en stor skara av övriga daimyo och många av deras vasaller. Seder, bruk, bataljer, politik, samhällsstruktur och samurajer behandlas ingående och detaljerat. Bokens ”tjocklek” är 577 KB motsvarande kanske 400 pocketsidor. Kindle appen anger inte sidor eftersom det växlar med typsnittsstorlek.

För den som vill veta mer om samurajerna och den krigiska period som kallas ”De Stridande Rikenas Era” är det snabbt och enkelt att inhandla ett exemplar, för den skeptiskt lagde går det att ladda hem ett smakprov. Ett litet aber är att på en av bloggens Android telefoner gick det inte att bläddra förbi copyrightsidan, utan det blev till att använda den slajder längst ned som kommer fram när man tappar på sidan för att få fram kontrollfunktionerna för att ta sig fram till nästa sida som var innehållsförteckningen. Bloggen tycker alltid det är kul när det skrivs om japansk historia och rekommenderar därför varmt boken. Köper tillräckligt många den kanske det kommer fler.

8 tankar om “”Vägen till Shogun” ny bok om Japans historia

  1. Ping: Första kristna japanska daimyo | 歴史館

  2. Ping: Japans huvudstad 1583 – 1868? | 歴史館

  3. Ping: Sumobrottningens skandalomsusade historia | 歴史館

  4. Ping: Japans religiösa trankilism | 歴史館

  5. Ping: Okayama prefektur | 歴史館

  6. Ping: Ninja och ninjutsus historia | 歴史館

  7. Ping: Från Tsushimas horisont | 歴史館

  8. Ping: Maeda klanens herrgård i Edo | 歴史館

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.